Turkish Market-USA News

Saturday, August 11, 2012

Ramazan Sofrası




TOPALAK ÇORBASI


Ramazan ayında iftar sofrasının vazgeçilmezi çorbalardır. Doyurucu özelliğiyle bilinen topalak çorbasını da mönünüze katın.
4 kişilik
- 100 gr bulgur
- 50 gr kuzu döş kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet kuru soğan
- 10 gr un
- 3 gr tuz
- 3 gr akbiber
- 3 gr pul biber
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates
- çay bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 gr tuz
- 5 gr karabiber
- 5 gr kimyon
- Yarım adet limon
- 4 yemek kaşığı yoğurt
Bulgur, kıyma, yumurta, ince doğranmış kuru soğan, un, tuz, akbiber, pul biber ve sarımsak ile bir harç hazırlayın. Hazırladığınız harcı minik minik toplar haline getirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Salça ve domatesleri soteleyin. Üzerine sıcak su ilave edin ve sirke, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek kaynatın. Hazırladığınız topları içerisine atın ve pişmesini bekleyin. Çorbamız hazır. (Arzu ederseniz çorbayı servis ederken sarımsaklı yoğurt ilave edebilirsiniz).

Thank you @Senİnle'de







No comments:

Post a Comment