Turkish Market-USA News

Tuesday, February 7, 2012

Aşk kokan tarifler Turkish Crab Avacado




Sevgililer Günü’nde baş başa yenen bir yemek, romantizmi doruklara çıkarmanın altın kuralı. Bir de bu yemekleri ellerinizle hazırladıysanız, bundan daha romantik ne olabilir?




Mutfak Sayfalarını

Yayına Hazırlayan: DENİZ VARGELOĞLU
FOTOĞRAFLAR : ERSEN ÇÖREKÇİ



Özel günlerde âdettendir şatafatlı sofralar kurmak. Ailenin ya da dostların bir araya geldiği masada yenen leziz yemekler, anılarımızda güzel izler bırakır. Sevgililer Günü de işte bu özel günlerden biri. Tek fark masanın iki kişilik olmasıdır. Mumlar, müzik ve baş başa yenen bir yemek o anı ölümsüzleştirir. Romantik bir akşam yemeğinin sırrı da birbirinden leziz yemeklerden geçer. Sevgililer Günü’nde yenecek leziz bir yemeğin sırlarını öğrenmek için İstanbul Akaretler’deki Minyon’un kapısını çaldık ve 14 Şubat’a özel hazırlanacak yemeklerin sırrını öğrendik. Avokadolu yengeçten damla sakızlı crème brulee’ye kadar dünya mutfağı ile Türk mutfağının güzel bir birleşimini sunan Minyon’un mönüsü, daha hafif lezzetleri ön plana çıkarıyor. Bu sefer siz de hazırladığınız mönüde farklılık yaratmak istiyorsanız, yetenekli şeflerin yarattığı bu tarifleri mutlaka denemelisiniz. Ayrıca böyle bir mönüyü, çok kısa bir zamanda hazırlayabilirsiniz. Düşük kalorili, buram buram aşk kokan bir Sevgililer Günü yemeği sizi bekliyor.
Avokadolu yengeç
Malzemeler
½ adet avokado
70 gr yengeç
30 gr karides
5 gr frenk soğanı
5 ml lime suyu
5 ml limon suyu
10 ml zeytinyağı
Tuz
Birkaç dal dereotu

Üzerini süslemek için Kırmızı tane biber Yonca filizi Hazırlanışı Zeytinyağı, tuz, limon ve lime suyu kapta karıştırılarak bir sos elde edilir. Haşlanmış karides ve yengeçler, ince ince doğranarak hazırlanan sosa ilave edilir. İçine ince doğranmış dereotu ve frenk soğanı eklenir. Diğer taraftan avokadonun yarısı tuz ve limon suyuyla tatlandırılıp hazırlanan karışım avokadonun içine konur. Son olarak tane kırmızı biber ve yonca filiziyle üzeri süslenir. 


Follow Me on Pinterest



No comments:

Post a Comment