Turkish Market-USA News

Tuesday, February 7, 2012

Yoğurtlu Cheese Kek


YOĞURTLU CHEESE KEKKİŞİLİK - 1 saat 20 dakika
FIRIN 180 DERECE


Yogart Cheese Cake



MALZEMELER

* Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 75 gr yumuşamış bitkisel margarin
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı süt



ÜZERİ İÇİN:
o 4 adet yumurta
o 500 gr süzme yoğurt
o 1 paket toz kremşanti (2x75 gr)
o 1 su bardağı süt
o Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan tozşeker
o 1 paket vanilya
o 3 yemek kaşığı buğday nişastası
o 1 adet limonun suyu (varsa kabuğunun rendesi) 

YAPILIŞI:

1. Hamurun hazırlanması için; un, kabartma tozu, vanilya ve tozşeker derin bir kaba aktarılıp karıştırılır. Üzerine yumuşamış yağ, yumurta ve süt eklenip kulak memesi yumuşaklığında olan ve ele yapışmayan bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.
2. Diğer taraftan, 28-30 santim çapındaki kelepçeli kalıp ya da büyük boy yuvarlak borcam 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır.
3. Hamur merdane yardımıyla kalıptan 3-4 santim büyük olacak şekilde açılır ve yağlanmış kalıba kenarları en az 3-4 santim yükseltilerek yerleştirilir.
4. Diğer taraftan, üzeri için; kremşanti ve süt derin bir kaba aktarılıp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılarak krema kıvamına getirilir.
5. Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarıları, süzme yoğurt, tozşeker, vanilya, nişasta ve limon suyu eklenip mikserle 1-2 dakika daha çırpılır.
6. Yumurta akları başka bir kaba koyulup mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpılır.
7. Katılaşan yumurta akı yoğurtlu karışıma ilave edilip kaşıkla karıştırılır.
8. Karışım kalıptaki hamurun üzerine aktarılıp üzeri düzeltilir.
9. Kek 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında, 40 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Kek kalıbıyla birlikte buzdolabında en az bir gece bekletilir.
10. Ertesi gün kalıptan çıkan kekin üzeri özellikle frambuaz marmeladıyla süslenip servise sunulur. (herhangi bir marmelat kullanılabilir)



Follow Me on Pinterest

No comments:

Post a Comment