Malzemeler:
300 gr. dana kıyma
5 adet patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
½ demet maydanoz
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Açmak için;
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
Yapılışı:
1 çay bardağı su yoğurma kabına alınır. 1 yumurta kırılır, 1’er çay bardağı süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz eklenir.
Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır ve temiz bir bezin arasında dinlenmeye bırakılır.
5 adet patates haşlanır ve rendelenir. Kuru soğan yemeklik doğranıp tencereye alınır. Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ dökülüp 300 gr. kıyma eklenip kavrulur. Rengi dönünce rendelenen patatesler eklenir. Birer tutam pul biber ve karabiberle lezzetlendirilir. Yarım demet kıyılmış maydanozla harmanlanır ve soğumaya bırakılır.
Ayrı bir kaba 1’er su bardağı nişasta ve un konulup harmanlanır. Dinlenen hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla birlikte ısıya dayanıklı bir cam tepsi genişliğinde açılır. Dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Açılan her hamur tereyağıyla yağlanıp kıymalı patatesli içle sarılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve üzerlerine kalan tereyağı sürülür.
Börek 3-4 parmak kalınlığında dilimlenip fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
Deli Börek servise hazırdır.
Source: thehanimlarindunyasi.com
No comments:
Post a Comment