Çikolatalı ve bademli tart
Malzemeler
175 gr şeker
200 gr badem
200 gr süt
10 gr glütensiz un
260 gr bitter çikolata
85 gr tereyağı
10 adet yumurtanın sarısı
6 adet yumurtanın beyazı
Hazırlanışı
6 adet yumurtanın beyazı bir kapta çırpılarak köpük haline getirilir. İçine yavaş yavaş 150 gr şeker eklenir. Bademler doğranıp küçültülür ve yumurta beyazı karışımına eklenir. Bu karışım yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür. Üzeri bir spatulayla düzeltilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. Hazırlanan karışım fırında pişerken, diğer tarafta tereyağı ve glütensiz un, ocakta kısa bir süre kavrulur. İçerisine süt eklenir. Karışım kaynadıktan sonra benmari usulü eritilmiş bitter çikolata da ilave edilir. Bir süre bu şekilde pişirildikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. 10 adet yumurtanın sarısı ve 25 gr şeker iyice çırpılır ve soğumuş çikolatalı karışımın içerisine eklenir. Bu karışım, önceden pişirilen yumurta beyazlarının üzerine dökülür ve tekrar 180 derece sıcaklıktaki fırında, yaklaşık 20 dakika pişirilir. En sonunda karışım, fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır ve servis edilir.
No comments:
Post a Comment